Tekan sini

Wednesday, December 29

Taman Burung Tasik Perdana, Kuala Lumpur

Di suatu hari minggu
Di bulan yang lepas
Dah lama sebenarnya gambar ni
Baru sekarang nak di masukkan dlm Blog
Chika dan family pergi ke Taman Burung
Bawak anak2 buah berjalan
Seronok sangat dorang
Yang paling suka adalah Awsam
Sbb kakak ngan abang dah selalu datang

Tiket untuk dewasa RM20
Tiket untuk kanak² RM10
Tiket untuk Awsam FREE

Best kan? murah jugak. Tapi kene tunjuk ID ye.
Murah la, kalau nak dibandingkan belanja dorang nak maintainkan burung2 ni semua
Dengan nak menjaga kebersihan kawasan ni pula
Ok aper... Bukan boleh kaya raya pun
Untuk burung2 dan pelawat2 yang datang jugak
Kan?

Marilah kite layan tengok gambar burung²
Ngan gambar anak² Chika

Ann bawak bekal nasi. Ada ikan rebus goreng, ada gulai kerutub daging, ada budu, sayur goreng... Chika siap tambah lagi nasi
Chika and Wisya
Danish and Awsam
Ni Merak betina. Sebab kembang dia tak cantik. Selalu yang cantik tu Merak jantan
Panas ye... tumpang nak berteduh
Gaya sama je gambar atas dan bawah

Ini itik dan ikan
'bish' cara awsam sebut fish
Awsam with Atuk and Mamanor


Aktiviti 1st, bagi bish makan. Awsam celup je tangan dlm air.
Helang
Berehat seketika sbb hujan



tak tahu burung ape ni. Nuri kut... cantik
Abang tutup mulut takut kene berak ngan burung lagi....
Danish dengan gaya ultramen nyer
Merak betina dan merak jantan
Flamingo.
Family photo
Ini bukan geli ye... ini muka menahan pedih
Tengokla camane dorang cengkam tangai Chika
Luka tangan mak, nyaaaah!!!
Steady Awsam dapat gi Taman burung. Seronok dia sampai tak nak balik.
Dia tak pe la, dua kali tido hehehehe
Celoteh Nomi: Agak² Mummy, burung kepala merah tu muat tak mulut Nomi... ni kalau lalu kat taman belakang ni mesti bahagia... kan Mummy? kite bela nak?

9 comments:

  1. anak sape nguap reti tutop molot tu??

    chika,nanti kita p dating kat bird park yek...ajak ruby n timah n cikgu..kita bergedik2 kat sana!

    ReplyDelete
  2. Boleh je... kite gi birdpark, sblh tu ada deer park. free je.. bwk roti kite kasi dorang mkn. Best...

    ReplyDelete
  3. amboiii cik marie...nama ai takdek keee...

    chika, byk2 gmbr, gmbr yg last tu jugak yg berkenan di hati hikhik..

    ReplyDelete
  4. aiyooo cik meowww.. budak sombong tu jugak dia berkenan... tak sangka i.hehe tp dia x sombong sebenarnya. dia malu2 kucing je.... kan? kan? KAN? hehehe

    ReplyDelete
  5. MM: sanggup datang KL weekend? tinggalkan anak2 n cucu2?

    mai la..leh partner ngan gt hans

    ReplyDelete
  6. best nye jenjalan ngn family

    ReplyDelete
  7. MM; sanggup ke. Cik marie ajak tu.. hehe
    Ikah; sonok cuti2 skolah bwk budak2 berjalan... Paling enjoy dorang la. hehehe

    ReplyDelete
  8. best2...2thn lps ai pegi bird park ni..memang best jalan2 kt sana.Insyaallah ada masa kita pegi sesame ye... :D

    ReplyDelete
  9. Best kan Cik Siti.. Insya-Allah.. ada rezeki kita pegi sesama... import kuaci sendiri.. hehehe

    ReplyDelete

T e r i m a K a s i h