Tekan sini

Wednesday, December 29

Taman Burung Tasik Perdana, Kuala Lumpur

Di suatu hari minggu
Di bulan yang lepas
Dah lama sebenarnya gambar ni
Baru sekarang nak di masukkan dlm Blog
Chika dan family pergi ke Taman Burung
Bawak anak2 buah berjalan
Seronok sangat dorang
Yang paling suka adalah Awsam
Sbb kakak ngan abang dah selalu datang

Tiket untuk dewasa RM20
Tiket untuk kanak² RM10
Tiket untuk Awsam FREE

Best kan? murah jugak. Tapi kene tunjuk ID ye.
Murah la, kalau nak dibandingkan belanja dorang nak maintainkan burung2 ni semua
Dengan nak menjaga kebersihan kawasan ni pula
Ok aper... Bukan boleh kaya raya pun
Untuk burung2 dan pelawat2 yang datang jugak
Kan?

Marilah kite layan tengok gambar burung²
Ngan gambar anak² Chika

Ann bawak bekal nasi. Ada ikan rebus goreng, ada gulai kerutub daging, ada budu, sayur goreng... Chika siap tambah lagi nasi
Chika and Wisya
Danish and Awsam
Ni Merak betina. Sebab kembang dia tak cantik. Selalu yang cantik tu Merak jantan
Panas ye... tumpang nak berteduh
Gaya sama je gambar atas dan bawah

Ini itik dan ikan
'bish' cara awsam sebut fish
Awsam with Atuk and Mamanor


Aktiviti 1st, bagi bish makan. Awsam celup je tangan dlm air.
Helang
Berehat seketika sbb hujan



tak tahu burung ape ni. Nuri kut... cantik
Abang tutup mulut takut kene berak ngan burung lagi....
Danish dengan gaya ultramen nyer
Merak betina dan merak jantan
Flamingo.
Family photo
Ini bukan geli ye... ini muka menahan pedih
Tengokla camane dorang cengkam tangai Chika
Luka tangan mak, nyaaaah!!!
Steady Awsam dapat gi Taman burung. Seronok dia sampai tak nak balik.
Dia tak pe la, dua kali tido hehehehe
Celoteh Nomi: Agak² Mummy, burung kepala merah tu muat tak mulut Nomi... ni kalau lalu kat taman belakang ni mesti bahagia... kan Mummy? kite bela nak?

Sunday, December 26

one disfunctional cat

I receive an email from my mother about this one disfunctional cat. His owner claim that he is useless and there is no 'reason' for them to keep him anymore so, they're selling it. Lets find out why...
'Maaam, heeeelp me!!'
'Hello, are u a cat.'
'Please dont bite me mister mouse'
'Come closer, I wont do anything to u. After all, Im just a mouse'
'Errr.. what are u doing....'
'U stink. U need a bath mister cat'
'Relax. let me give u a massage on ur back'
'Thank you. that was so good. I think I wanna take a nap now'
'errrr.... welcome. but I think I wanna go now'
'purrrrrrrrrr.....zzzzzzz'


Hahahaha
Its a joke guys.
No one is selling this cat.
even the mouse vote him to stay...

Celoteh Nomi: Hahahaha... Funny and stupid cat. Mummy copy dari email ye mummy. kang ade org giler dtg ambush kang... hahahaha




Friday, December 24

Why do you love me ~ Rio Ferbian

Alkisahnya si Mok sekarang berpenyakit kencing malam.
Maka habis la cadar dan Tilam
Tapi hari ni tak nak cerita tentang geMOK
Tapi pasal mummynya yang tak boleh tido malam...

Korang mesti tak pernah dengar cerita ni kan
Sinetron dari indonesia bertajuk

'Si cantik dan Si buruk rupa'

Malam² melayan kisah Beauty and the beast indonesia ini.
Ok la... Chika bagi 3 bintang.
Ada magic², Si Buruk sekarang pun sudah menjadi Si kacak
Tetapi Si cantik pula hilang ingatan
hahaha... Layan saje sementara nak tunggu ilham untuk tido
waktu siaran nya adalah dari puku 1.30-2.30 a.m di TV3

Tapi yang paling menarik hati Chika adalah lagunya
nyanyia Rio Ferbian
Why do you love me

Rio Febrian - Why Do You Love Me.mp3

Waktu² itu rasa terusik hati
Maklumla
musiknya pun ala-ala 'Unchained Melody'

Meh le layan sama²
WARNING: SANGAT DRAMATIK

The times has come
That we must be apart
The memory is still in my mind
But you have gone
And you leave me alone
[Reff]

Why do you love me,
so sweet, and tenderly
I’ll do everything, to make you happy
Hu~u~… U~u~….
But now everything
It’s only a dream
A dream that never comes
I only wait
Till trus love will come
[Reff]

But you have gone, and you leave me alone
[Reff] (2x)



Celoteh Nomi: Nomi mesti tgh tido celah tiak mummy time citer ni... itu waktu tidor sayer... huhuhu

Monday, December 20

Partime security

Ada budak ni
baru bertugas
Penat kakak nasihat
Tak payah la keje
Dok dalam rumah diam-diam saje
Awak tu golongan kurang upaya
Tak sesuai tau nak buat keje niAde ke nak jadi Security

Camane nak perati org lalu lalang...?
Dah confirm tak leh jadi saksi kejadian
Nak cam muka penjenayah jauh sekaliNak turun je terpekik terlolong...
Setiap hari setiap jam
kene cari micro
pernah terjatuh ke bawah
Sekarang dah pandai kerumah jiran
Rasa macam kene pakaikan rantai
Tulis nama dan no talipon

Kakak, nak rantai
Blink2 macam Nomi
Kalau boleh kaler putih
Biar kene dengan jiwa micro yang suci ni

M.I.C.R.O

bak 5 ringgit. tau order sajer...

Celoteh Nomi: I feel like I'm living with Paris Hilton... Kakak micro nak jugak? Nanti Nomi belanja k...

Tuesday, December 14

Makan rasuah

Cik Marie sedang merasuahkan Bob dan Lucy. Bukannya rasuah aper... bagi makan je. Untuk menawan hati dorang ni, kene rajin suap dia. itu untuk org luar la... or tetamu. kitorang ni tak payah dah...

video

Dah macam Iklan Pedigree plak...

video

Nasib baik kitorang tak blasah sampai abis biskut ni. Esoknye baru tau Biskut tu kawan mami beli kat UK. Faveret Bob and Lucy lak tu. Sape2 nak pegi UK nak kirim leh tak? memandang kan ni feveret dorang... Pedigree-Gravy Bones...

Ehehehe...

Celoteh Nomi: Feveret Nomi Cicak..