Tekan sini

Monday, February 7

Syok berendam

Hari jumaat bersamaan dengan Hari Raya Cina kedua, Chika dan keluarga beriadah lagi....
Sebenarnya tak plan pun. Hari Khamis hari tu kat rumah tak de letrik. Ntah jiran mana ntah balik je dr makan besar (i assume je la sbb umah i ramai chinese), ada plak pajero besar langgar tiang lampu kat rumah. Abis la bergelap kitorang pagi Khamisnya. Dok rumah tak leh buat apa... so kitorang decide nak gi melawat anak2 buat... Dan hari tu Chika bawak lappy kesayangan hamba ni ke sana. Mami suruh buka Kolam air panas kat Pedas. Bagi cucu2 dia tengok. Terus semua nak pegi...

Maka, keesokan harinya kitorang pergila. Sebenarnya hari tu Chika tak berapa sihat sangat. Mmg tak larat la nak bangun bergerak2 sgt. Tapi mengenangkan dah janji ngan budak2 ni..(tak baik mungkir janji tau), dan dorang pun dah excited sangat nak pergi... Maka Chika pun bersiap sedialah jugak. Cuma Chika tak mandi je la... Pegi pun sebab ada kolam air panas. Leh la rendam betis ku yang gemuk ini....
Inilah tempatnya....
Ini bayaran yang dikenakan... Chika tak sure plak brape kitorang bayar hari tu. Maklum la, CNY Hari kedua kan... Lupa nak tanya mami sebab mami yang sponsor... Thanks mami....
Ada reflexologi walk... Dalam ni air suam2 kuku je.... Itu yang budak2 pun boleh layan...
Dalam acara ini, budak2 la yang menjadi priority... Keseronokan dorang pun buat kita seronok. Teringat masa kecik2 dulu... cam ni la kalau jumpa air. Tak kira la, laut ke, kolam renang ke, parit ke... mesti siap ngan pelampung...
Keterikan matahari membakar kulit2 ni tak dirasai oleh mereka...
Belum lagi...
Sinila kolam air panas.... Yang belakang tulisan SPA Pool tau, bukan yang depan ni. depan ni reflexology walk je...
Air dia mmg panas. Chika rendam kaki je.... Mami ngan ann sampai berendam dalam air panas ni. Memang panas la... I rendam kaki pun berpeluh2 tau... dah la tengahari buta masa tu... tak de la buta sangat. Dalam kul 2/3 je kut...
Awsam pun seronok... walaupun dia tak puas mandi. Tau kenapa dia tak puas mandi. Dia tido sampai 3 jam. mana nak puas mandi. Abang kakak sampai kecut jari2nya....
Darling mami ngan daddy ni...
Happy time together...
Time ni je la pun dorang nak keluar2 main2 ngan kita.
Nanti dah besar, dah remaja, dorang prefer kawan2 lagi dari family...
kan? kite dulu pun mcm tu...
Sampai Nanny pun turun la dalam air.. Kalah ngan pujuk rayu cucu2 nya...
Lepas mandi manda, ada plak permainan ni....
Awsam ni muka serious, tapi dlm hati seronok..
tengok tu, Awsam senyum...
Lastly, dot forget...
'Ur Children'

Satu Chika suka tempat ni, ia tak terlalu besar. So nak mencari bebudak ni walaupun org ramai, masih bukan masalah besar la... Alhamdulillah...

ada satu lagi cerita
Semalam iaitu hari Isnin, kakak sedih dan nangis, Dia tak nak pegi sekolah sebab muka dia dh hitam... berjemur lama sangat... hehehe Tapi akhirnya mami dia pujuk jugak la. pergi la jugak sekolah dengan muka monyok tu... alahai kiutnya anak sedara mama ni...

yang penting semua happy..
Mili pun Happy jugak... nak tau kenapa?

video
Sebab Nomi pun sayang Mili...

Celoteh Nomi: Mesti la sayang... Mili pun sayang Nomi. Kitorang memang besfren, cuma tak suka tunjuk kat orang je.... Kan Aunty Marie?

4 comments:

  1. wahh bestnya berendam dlm air panas mesti segar badan pastu sbb darah pon bergerak lancar kan...

    harap Chika dah sihat skrg yerk ;)

    amboii sayangnya si Nomi ngan Mili tu, aritu time ai kat sana siap bercekau lagi tak sangka lak bespren hehe..

    ReplyDelete
  2. Memang segar Lin.. tapi mula2 tu rasa lembik je... nak tido je... tapi lepas tu fresh balik. ringan je.. Thank you lin.,. Alhamdulillah.. jadi ke kite ke Kuala Gandah minggu depan ni? Kalau jadi boleh la Lin tgk aksi sombong Nomi tuh lagi... huhuhu...

    ReplyDelete
  3. ye la Nomi...orang lain tak nampak cane sayang sayang antara korang nie.
    ekekeke

    bestnya pg tempat tu. nanti pg lagik nak??

    ReplyDelete
  4. Hehehehe boleh je. I tak kisah sbb bukan jauh pun.... syok jugak kalau dpt berendam air panas lagi ni....

    ReplyDelete

T e r i m a K a s i h