Tekan sini

Monday, May 2

Eh, ada sesuatu....

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan...

Lamanya blog ni tak berhias. Bz skit kebelakangan ni. Boss I baru resign. Huhuhuhu.. nak nangis je rasa. Tapi x pe la. kurelakan kau pergi. Boss baru? esok baru la tau.. huhuhu

Ok, lupakan cite2 opis. Bosan. Kite nak cite pasal sesuatu..


Sesuatu yang membuatkan Mok stress.
Nampak tak sesuatu tu?
Ssesuatu yang sangat comel.
Ssesuatu ni ni kita namakan Spot.
Spot dimandikan dengar kapas basah
Lap bird die... bird? hehehe Its a boy
saya sangat suke...
Spot terpijak blackwood... Nak rasa la sikit
Juga bijak menggunakan tandas. I tak sempat ajar pun u olls..
dia tahan sampai la jumpa pasir... bijak kan?
Ruby baru je lepas operate. Stress plak ada si kecik ni.
Kesian, terpaksa kami asingkan sementara
Hello...
video
Hiyaaaaarrgggggg!!!!
Dua minggu lepas Spot dijumpai mami kat Robson.
Mami kata dia menjerit2 je yang membuatkan mami gigih mencarinya.
adala sekor2 dia kat situ. Mami kesian sebab dia masih baby. Kata akak kat kedai tu subuh2 dia muncul tiga beradik tapi skrg tinggal dia seko2. 'Ada orang buang ni'.
Kasihan kan?

Comelkan?
Seminggu kemudian, Ruby pun makin tenang.
Dah boleh menerima kehadiran sikecik ni
Tengokla kecik tu kat mana
Walaupun Ruby tak de susu, dia tetap nak nyonyot.
Dan Ruby sangat merelakan malah dia menjaga seperti anaknya sendiri.
Tak boleh duduk jauh pun. Ruby akan gonggong dia masukkan dalam bekas.
agaknya Ruby kenangkan anaknya yang gugur baru2 ni.
Dia sangat penyayang, bless her

Dan Sport sangat bertuah kerana kini dia tidak tidur keseorangan lagi
video
Hari ini Spot bermain2 dibawah matahari dengan ibu angkatnya.
Mereka sangat gembira.
Spot ni kami akan jaga sehingga dia dapatkan vaksin.
lepas tu kita nak cari kan keluarga baru untuk dia. Sape2 nak boleh hubungi Chika.

Kat sini dia blom bebas kerana ada Lucy dan Bob. Dorang akan terlalu 'excited' kalau terserempak. Agak merbahayakan kepada sikecil. huhuhu
Celoteh Nomi: Krooh kroooohhhh kroooohhh krooohhhhh


7 comments:

  1. Baiknyer Ruby, baiknyer mami, baiknyer chika... semuga semuanya baik2..

    ReplyDelete
  2. mujur Ruby jaga Spot kan..moga Spot cepat besar..

    ReplyDelete
  3. ya Allah...sukanya tgk si Ruby tu boleh terima Spot mcm anaknya sendiri :)

    mesti masing2 gembira, Ruby dpt menjadi ibu kembali dan Spot mendapat kasih syg ibu, semua ni kerana keprihatinan Chika sekeluarga

    Chika, kim salam kat mami yer..ckp kat mami kite sayannnnggggg mami :D

    ReplyDelete
  4. Nadiah: Amin.... Si Spot ni pun baik... sebab tud dia pun dpt ibu angkat yang baik...

    Cikgu, Ruby tgh belajar jadi ibu angkat yang baik cam Mila

    Meowwmania, Insya-Allah... nnt kite cakap kat mami. Alhamdulillah, sekarang Ruby pun tanak keluar2 lagi. Nak jaga anak je. Kehadiran Spot bawak kebaikan untuk semua. Alhamdulillah. ps: sayang mami je? Mok camane? hehehe

    ReplyDelete
  5. spot! adorable giler attitude die.. hehe
    ruby so sweet....
    :)

    ReplyDelete
  6. Best jek kan kalo kucing rumah kita boleh terima kucing baru. I have a problem introduce Flubby to the others.. Budak2 tu asek hissing kat Flubby dan mengakibatkan mereka dapat penampar free dari Flubby. huhu.

    Spot, kamu sangat kiut!

    ReplyDelete
  7. Bella; spot mmg adorable. sgt mencairkan hati sesiapa saje

    nerq; spot masih kene hissing dgn kucing2 lain tapi jenis dia ni degil. tak takut langsung. cuma Ruby je yang menerima spot. Boleh tahan juga flubby eh. dia yang menampar hehehehe... hope flubby dpt berkawan2 ngan yang lain. btw, i minat betul ngan bellack tu.... si hitam yang hensem :)

    ReplyDelete

T e r i m a K a s i h