Tekan sini

Tuesday, September 20

jejak kasih

Alhamdulillah... Akhirnya Betty pulang ke pangkuan keluarga dengan selamat. Doktor telah mengesahkan yang Betty tidak mempunyai penyakit berbahaya. Maknanya, dia dan anak2nya sihat wal'afiat la kan

Cuma sekarang Doktor suruh tukar dietnye. Pandainya Betty, pilih makanan yg paling mahal ye. tp antara yang bagus la. Vet bg dia Science Diet i/d dryfood. RM55 utk 1.5kg. pening gak mula2 pikir. tapi tak pe la, asalkan dia sihat kan? Vet suruh bg makanan yg dia makanan sblm duduk ngan kitorang. Adeh... x kan hari2 nak ayam goreng yang? dulu2 kat opis boleh la lunch mkn ayam goreng. hmmmmm tapi, demi kesihatan yang tersayang, Mummy akan cuba tapau ayam goreng utk Betty yer...

Anak2nya pun girang dpt jumpa ibu mereka semula. Dua tiga hari menangis mintak dibelai. Kejap2 boleh la Chika gosok2... lama jenuh gak. Dorang main tipu. Sekor umpan nak gosok, yg lagi tiga ekor mencari jalan melepaskan diri. Tangan kite dah la dua je. bila tiga ekor terlepas, tak tau nak tangkap mana dulu. last2 semua keluar.... hehehehe kecik2 dah nakal tau... Tapi bila dapat je ibu mereka, masing2 dah macam anak lembu. Terkangkang2 Betty... kesian. Dia pun sebenarnya sgt rindukan anak dia tu. Meh kite tengok gelagak dorang. nak plak si putih ni. sbb dia je yg jelas kelihatan kan... ngeh ngeh ngeh




video

6 comments:

  1. Teh tu dah cam anak lumbu..

    anyway...syukur Betty dah selamat

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah Betty sihat...tiada apa melegakan dan menggembirakan melainkan kita tahu yang sicomel yang kita sayang tu sehat dan selamat..

    ReplyDelete
  3. ehehe..hepi giler dorg mama dah balik..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. Mrs Betty dah balik...

    ReplyDelete
  5. hehehe yg putih tu yg paling nampak...mcm2 gaya la...betty ibu yg penyayang..:D

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... terima kasih semua sbb sudi mendoakan kesihatan betty dan anak2nya... mmg makin gembira budak2 ni. senang la skit kitorang pun sbb mak dia leh babysit all the time hehehe

    ReplyDelete

T e r i m a K a s i h