Tekan sini

Sunday, September 5

What a day....

Sempena raya yang dah nak dekat ni, Chika nak minta maaf sgt2 kat kwn2 bloggers sebab dah lama tak update blog. Cuma blog walking je, itu pun ala-ala kadar je. Sori ye. lama tak visit korang. Tapi dalam bz ni pun perasan gak Si Tedi lama diam. Sekarang dah tau la Si Tedi tak sihat. da baik ke sekarang? Harap dah sembuh sepenuhnye.

Lately kite dikejutkan pula dengan kisah tragedi yang menimpa anak2 bulus PapaMeow. Chika anggap ianya satu tragedi kerana ia sesuatu yang amat berat untuk kite semua terima. Kita yang jauh ni terasa, apa lagi PapaMeow dan encik Thalhah. Harap korang tabah.

Seterusnya, terima kasih Chika nak ucapkan kat Cik Marie sebab update pasal perjalanan balik kampung kitorag hari tu. Chika bukan tak mo update tetapi tak berkesempatan lagi. Dekat2 nak raya ni...macam2. tadi dah buat kuih raya 1 jenis. tapi banyak. Sampai dekat maghrib baru siap. mane la tak penat. Macam2 plak yang jadi hari ni... Ini biskut Oat Suji Hati. Syarat pertama adalah hati. Kene ada hati untuk buat biskut ni. kalau tak de hati memang tak jadi. so, hati-hati ye... tak kira lah hati apa, hati ayam pun boleh...

Tengahari tadi encik Deejay bawak balik hadiah pulak. Tanda Ingatan Tulus Ikhlas katanya...

(Gambar terpaksa dikaburkan)

Time kasih Deejay....Raya Khamis Deejay, bukan hari ni.

Tak nak, kasi la balik. nape nak buang lak...

Tadi si budak comel ini buat aksi kiut sangat. I cant resist...(puji anak sendiri lak) terus ambik video dia tapi dia buat ngantuk lak. Ngantuk ke buat2 ngantuk ni... meh kite tengok..

video

Celoteh Nomi: Mummy.... malu arrr delete la mummy.

6 comments:

  1. rajinnya chika wat kuih raya, kite kuih raya sumenya kuih tunjuk aje hehe..

    so suwiittt la deejay bg hadiah kat mummy dia, len kali bagi beso lg yerk

    alolo...manje budak bulus kaler kelabu tuu, rasa cam nak pelok2 jek!

    ReplyDelete
  2. tikus. alamak. sian. kawan cik Marie kat kg tu. abang2 cik Marie yang suka kata tikus tu sedara cik Marie. hampeh nyer abang.

    cookies tu masa nak makan kalau xde hati akan jadi ada hati tak?

    ReplyDelete
  3. nampak sedap jerk kuih tue.
    cik chika mestie bz kan.
    nak2 time raya nie.

    lin pon tau pasal papa meow kat fb.
    kalo tidak lin pon tak tau.
    macam2 dugaan bolan poser nie.
    moga papa kuat hadapi semuanya.

    ReplyDelete
  4. Meowwmania, tak rajin mane sebenarnya. Ni kes terpaksa... Deejay terpaksa bwk yang kecik je. Sebab dia kurus, Tak mampu nak pikul yang besar2 ni hehehe...

    Marilyn; banyak gelaran abg2 mu kasi eh... tikus pun ader. Btw, biskut ni kalau nak makan tak de hati pun tak pe. janji ada perut... ~ngeee~

    Lin, Bz tu biasala. Preparation mengalahkan ada anak 5. padahal bertiga je. Lin plak? baju raya meriah dia tahun ni. Selama sebulan gi keje leh pkai baju baru je... hehehe

    Anyway, takut tak sempat nak online...

    Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir dan Batin semua... dari Chika seisi keluarga (termasuk budak2 kaki empat kt sini...) .

    ReplyDelete
  5. saya pun selalu diberi oleh si baby tanda ingatan tulus ikhlas..ada sekali tu 1 hari sampai 3 ekor...besar2 plak tu

    ReplyDelete
  6. Hahaha anak sape la yang rakus sangat tu. memang buat pemburuan besar2an eh... kat area sini tak banyak yang besar2. Yang ade kecik2 ni tikus tanah kata uncle. PH kene buat catitan harian ni, nnt dah cukup setahun leh reward dorang sape kutip palong banyak mesti dapat reward... hehe

    ReplyDelete

T e r i m a K a s i h