Tekan sini

Thursday, September 9

Awsam main ngan stokin

Minggu lepas mami buat laksa and laksam. Well, laksa and laksam beli kat Pasar Siti Khatijah. Lusanya tu baru buat kuah laksa Kelantan dan ulam2 kat rumah.
Cik Marie harusla datang. Dia yang tolong Chika pikul Laksa tu keliling pasar, now dia tolong petik toge plak... hehehe Tengkiu Cik MarieTapai pun ade. Dalam daun getah lagi. Sedap lak tu... Alhamdulillah dapat rasa tapai yang sedap...Lepas penat makan, kitorang penat nak membasuh. Maka duduk la borak2 dulu... Bibik plak sibuk ambik video Awsam sedang berjinak2 dengan kucing. Chika ada orang anak buah. Abang yang sulung takut kucing. yang tu dah 6 tahun. Yang kakak plak baru 5 tahun, tak suka kucing sangat. Si Awsam ni no 3. Baru setahun setengah. Sangat pantang tengok kucing. Tersengeh2 je... tapi kalau kucing tengok dia, dia boleh nangis. Dapat plak si stokin tu... tenungannya tajam... Melalak si Awsam ni. Yang no 4 Aqyla masih tak tau lagi macamane dia dengan kucing. Umur baru nak masuk 3 bulan. hehehe mana la nak tau kan.Kat sini Chika ada ambik video si Awsam masam masam ni sedang belajar gosok kucing. Dapat plak kededek si stokin ni. Manja sakan la dia... Comel sangat Awsam ni... (maaf la, i suka puji anak sedara i yang sorang ni). hehehe

Mula2 takut. sampai boleh sebut 'tanak'. 1st time kata mami dia awsam cakap tanak... ...
video
Mula nak berjinak2 joim mama dia jadi animal lover
video
Baik kan si Stokin ni
video

1 comment:

T e r i m a K a s i h