Tekan sini

Saturday, October 2

Best nya dapat main ngan Slendang dan Siput

Hari Jumaat Chika amik cuti satu hari. Bawak mami dengan kawan dia pergi Elephant Sanctuary. Dah lama x pergi. Last visit adala dalam 7 thn lepas. Kali ni Chika heret Cik Marilyn ikut serta. Best kan Cik Marie? Kalau ada kawan2 yang nak pergi boleh la google website dia http://www.myelephants.org/ Ely.. ely.. elephant. Wah seronok Cik Marie
My mother

Kuala Gandah Elephant Sactuary ni tak susah pun nak pergi. Masuk je Hiway nak ke Kuantan pastu keluar kat Lanchang. Dari situ ada signboard sepanjang perjalanan. Pastikan anda tau membaca..hehehe Tengokla betapa happynya muka Cik Marie. Tengah tak sabar2 nak main ngan gajahAda butterfly hinggap kat tangan Cik Marie. Lama lak tu duduk kat situ. Ehem-ehem... Cik Marie senget la...
video
video
videoYey, dapat main ngan anak gajahMasa untuk memberi dorang makan... Dorang makan buah-buahan. Kalau gajah yg kecik2 ni makan kacang
Kami sangat Happy. Anda bila lagi?

Ada 4 ekor gajah besar yang dibiarkan bermesra dengan kami. Budak ini namanya Abot. 15 thn. Dulu datang sini, Abot masih kecil. Kawan baiknya nama mawar. Kedua2 nya datang dari Johor. Abot kalau tak salah, terpisah dari ibunya masa dia masih kecil. Diselamatkan dan ditempatkan disini. Penjaganya cakap, Abot ni la yang paling degil. Hehehe comel tau dorang ni. Ada dua ekor lagi gajah dewasa yang sudah dilatih untuk melayan kerenah manusia yang datang. Ada Pian yang dibawa dari Myanmar dan sekor lagi Mala yang dibawa dari India.

Gajah kudung
video
Kat sini diorang aturkan kan aktiviti untuk kita bermesra dengan gajah2 ni. ada aktiviti memberi gajah2 ni makan, pastu menunggang gajah, bergambar dan bermesra dengan anak2 gajah, dan last sekali mandi dengan gajah. Yang tu paling best. Dulu2 kalau datang, mesti tak dapat nak mandi ngan gajah. Tapi kali ni Chika tak lepaskan peluang.

Chika ditangkap basah oleh Cik Marie
video
Anak2 gajah yang mandi ngan Chika ni nama Selendang dan siput. Siput ni manja. Nama manja puuut...(siap berlagu)Basah kuyup. Tapi seronok sgt.

Bonda tercinta pun seronok. Dia la paling suka sekali. Mami pernah cakap, kalau gajah tu tak besar2, dah ada dah sekor dua kat umah. hahaha berangan.

Celoteh Nomi: Balik je dari Kuala Gandah, mummy demam panas. Nanny kata 101 degree farenheit. dekat 40 dah tu...

7 comments:

  1. hehe, anis dh gi aritu...wat rombongan kelab zoologi...
    cian kt gajah yg skit kaki tu kn??
    seksa sgt bla bejln, tp bla msuk air, pny la suka...

    ReplyDelete
  2. wahh bestnya!!

    miss chika ti len kali nak pegi ajak ai yer ;)

    psssttt....sy pon cam mami teringin nak bela gajah *wink2!

    ReplyDelete
  3. seronoknyaaaaaaaaaaa..
    besh...besh..beshhh

    ReplyDelete
  4. TAK TAU NAK KATA AE DAH...SBB JELES YANG AMAT SGT..HU HU..CIK MARIE...EHEM EHEM....

    ReplyDelete
  5. Anis, A'ah, kesian tgk dia jln enjut2. Tapi galak boleh tahan. Macam tak sakit je...

    m.q; pegi la. Bawak family dan kawan2. Mesti seronok.

    Marilyn; Alhamdulillah... =D

    Meowwmania; Kalau rasa nak pegi kita plan btol2. Dekat2 situ ada Deerland yang tak dpt kami lawati sbb hari jumaat tutup. huhuhu

    MiszPinkieWinkie; Memang best...

    PapaHero; Hehehe bawakla MamaHero pergi main nga gajah.

    ReplyDelete

T e r i m a K a s i h